mandag den 16. februar 2015

Fister løgsovs - er slet ikke en sovs


"Men en uformel tiltaleform, især over for nogen man ikke kender, og som man evt. er kritisk over for eller irriteret på". Ikke destro mindre har sovsen altid heddet det i min familie, så det fortsætter den med.

Jeg havde tænkt på løgsovs, siden jeg kastede en håndfuld () hakket løg i Kartoffel-suppen forleden. Det gav bare noget godt til suppen, så hvorfor ikke prøve samme fremgangsmåde på den "gamle" sovs.

En god baljefuld fister løgsovs til 3 sovse-glade personer:
1 stort finthakket løg... rød eller hvid
1½ spsk. smør
1½-2 spsk mel
Kogevand fra kartofler eller grønsager
1-1½ dl fløde eller mælk
Salt

Smelt smørret... og tilsæt melet, mens det røres godt rundt
Hæld kogevand ved lidt af gangen og lad det koge op... inden konsistensen justeres med fløde og evt. ekstra kogevand. Du kan også sagtens bruge mælk, men fløde var hvad, jeg havde.
Tilsæt løget... og lad sovsen simre i mindst 5 minutter, inden den smages til med salt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar