lørdag den 28. april 2018

”Stop Spild Af Mad” – chokoladeboller med marcipan



I ”slik skuffen” faldt jeg over lidt mørk chokolade og noget med sea salt… desuden lå der lidt marcipan, som var blevet tør i enden. Forestillede mig… det ville blive nogen lækre boller… og det gjorde det.

Chokoladeboller med marcipan
20 stk.

170 g hakket blandet chokolade
140 g hakket/revet marcipan
1 brev tørgær (stuetemperatur)
700 – 800 g mel (måske mere)
2 tsk. vanilje
2 spsk. sukker
5 dl håndlunt vand
1 dl (rasp) olie (stuetemperatur)
1 æg til pensling

Start med at hakke chokolade og marcipan
Bland alle de tørre ingredienser med tørgæren (undtagen chokoladen)
Hæld de tørre ingredienser oven i vandet… og tilsæt olien
Kør dejen sammen i ca. 10 minutter
Og tilsæt evt. mere mel, hvis nødvendigt. Dejen må hellere være lettere klistret fremfor tør
Tilsæt chokoladen og gør den hurtigt ind i dejen
Vej dejen og stil til hævning et lunt sted under klæde i 30 minutter
Slå dejen sammen… og del den i 20 boller
Vil du have ens boller: Dividerer du dejens vægt med 20
Form og stil på en bageplade med bagepapir… igen under klæde
Lad bollerne hæve i 1 time
Pensel med ægget
Bages ved 210 grader i 15 minutter

2 kommentarer:

  1. Mums, hvor ser de boller altså lækre ud <3
    Jeg ville så gerne være gift med dig, men så ville jeg blive endnu tykkere :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha ha ha... søde Louise
      Vi spiser ikke usundt hele tiden, men 1000'ende tak for din søde kommentar
      Knus Pia

      Slet