tirsdag den 29. december 2015

Rester af (jule)steg - når du er godt træt af biksemad


Er du ved at være godt og grundig træt af biksemad?? - Jeg er.
Har du spist julesteg som pålæg i en evighed?? - Jeg har.
Er fryseren fyldt op med tern af steg til den næste månedes biksemad?? - Helt sikkert.
Så er paneret julesteg måske svaret på din bønner :-D

Faktisk kan du bruge alle former for "steg". Fordelen ved paneringen er, at dit kød ikke bliver knastørt og hårdt, som det ellers godt kunne risikere, hvis valget faldt på "bare" at stege tilberedte skiver på en pande.

Fremgangsmåden er såre simpel:
Paner skiver af steg
Steg dem på en varm pande i rigeligt smør - et par minutter på hver side, så paneringen danner en knasende skorpe
Sæt skiverne i en 200 grader varm ovn i 10 minutter - de skal ikke dækkes til
Server med kogte kartofler, en rest sovs fra fryseren... eller blot på en god skive rugbrød.

Noter: Hvis det kun er 2-3 skiver steg, du skal panere, vil jeg forslå, du bruger panering uden æg, da et helt æg giver alt for meget spild.
Desuden er det en god ide at løsfryse skiver af steg, som er lette at tage op.
Optø altid frossen mad i køleskabet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar