fredag den 28. november 2014

Nøøøj - en god kartoffelmos


... men særlig fotogen, kan man ikke kalde den :-D

Egentlig stod der stuvet hvidkål på madplanen... men i grønsags-skuffen lå der en lille kedelig humpel knoldselleri, som afgjort sang på sidste vers. Menuen blev ændret til hjemmelavet kartoffelmos...

Kartoffelmos til 2 personer:
4 store kartofler
En humpel knoldselleri
1 spsk. bacon fedt
1 spsk. smør
...  og en anelse fløde... mælk er ok, men fløden sang også en hymne :-D

Skræl kartofler og knoldselleri... skær i tern og kog. (Husk!!! der skal ikke tilsættes salt)
Hæld vandet fra og gem det til senere brug. Se evt. her.
Mos med en gaffel... der må godt være klumper i
Tilsæt bacon fedt og smør og vend det sammen
Tilsæt fløde... der skal ikke meget til
Sidst men ikke mindst... smag til med salt :-D

Det blev så lækkert... rigtig god kartoffel-smag med snert af selleri og bacon.

4 kommentarer:

  1. Uhhmmm det lyder lækkert :-D

    Er du til pikantost gør det sig særdeles godt i en mos osse

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej L

      Det skal jeg huske, normalt ville jeg fryse osten ned (hvis den er ved at falde) og bruge den i supper eller sovs... men selvfølgelig må den også smage godt i mos :-D

      - Pia

      Slet
  2. I USA er det vanskeligt at få en ganske almindelig kartoffelmos på restaurant; de er (desværre for mine børn og mig) vilde med hvidløg i - men kan man lide det, er det sikkert godt. En god grov mos af kartofler, gulerødder og pastinakker smagt til med salt og peber og en fornuftig klat smør har i mange år været et hit her i huset.
    Elsebeth
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elsebeth

      Nej... til hvidløg i kartoffelmos. Det hører bare slet ikke til der.
      Ja... til grove grønsager i kartoffelmos... men en ganske almindelig en udelukkende med kartofler (hvis den er lavet ordentligt) er nu også god :-D

      - Pia

      Slet